SON DAKİKA
Home / HABER / Turkije Nieuws
Cavusoglu-tegen-Nederland-Wen-maar-alvast-aan-het-nieuwe-Turkije

Turkije Nieuws

Turkije Nieuws,Turkse consulaat,turkije nieuws erdogan,Turkse minister,Turkse nieuwssite,…

Cavusoglu tegen Nederland: Wen maar alvast aan het nieuwe Turkije

 

De Turkse minister Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) heeft zondag opnieuw hard gereageerd op de schoffering van zijn collega-minister van Familiezaken Kaya, die door Nederland het land is uitgezet nadat haar auto is tegengehouden en ze niet richting het Turkse consulaat in Rotterdam mocht lopen.

“Nederland is de hoofdstad [centrum] van fascisme geworden”, sprak hij vanuit de Franse stad Metz, waar hij wel welkom was. “Wie zijn jullie dat jullie een volk tegenhouden dat zich voor helikopters en tanks heeft gegooid [tijdens de couppoging]?”, vroeg Çavuşoğlu.

De Turkse minister liet weten dat Nederland alvast kan wennen aan het steeds machtiger wordende Turkije. “Turkije wordt sterker. Wen er maar aan.”

Çavuşoğlu zei ook dat Nederland tegen de Islam en tegen Turkije is. “En dan zijn ze ook nog eens in lijn met de terreurgroepen PKK en FETO”.

Excuses

De Turkse minister gaf ook aan dat Nederland zijn excuses moet aanbieden na de ongekende schandaal en schendingen van vrijheden zaterdagavond in Rotterdam. “Wij willen eerlijk van Europeanen horen wat ze van de fascistische praktijken van Nederland vinden. Wij zijn benieuwd of ze daar kritiek op hebben. Nederland moet zijn excuses aanbieden aan Turkije en het Turkse volk.”

Turkse bewindslieden melden ook dat Nederland zware sancties zal worden opgelegd en roepen het volk op om kalm te blijven.

Politiehonden

In Turkije is de woede zeer groot, nu ook beelden binnenkomen hoe de Nederlandse politie demonstranten te lijf is gegaan voor het Turkse consulaat in Rotterdam, waarbij zeven gewonden zijn gevallen. De Turken willen met name wraak voor de ‘hond-actie’ van de Nederlandse politie.

De Nederlandse acties zijn als onmenselijk bestempeld in Turkije. In verschillende Turkse steden worden demonstraties gehouden tegen Nederland.

Facebook\' ta Yorum Yap

BUNLARI DA OKUYUN!

Instagram Video Süreleri Uzadı! IGTV Nedir? Nasıl Video Yüklenir?

Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram, video kısıtlamalarını esnetmeye karar verdi. Buna …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super